OMS incurajeaza alaptarea la san si atrage atentia asupra beneficiilor cognitive pe care aceasta le are

0
48

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) incurajeaza alaptarea la san si atrage atentia asupra beneficiilor cognitive pe care acest obicei le are. De asemenea, alaptarea bebelusului la san nu ajuta doar copilul, ci inclusiv pe mama, in mentinerea starii de sanatate, arata o informare postata pe www.who.int .

Concret, alaptarea la san in primele sase luni de viata ajuta in prevenirea diareei si a pneumoniei, doua cauze majore de deces in cazul nou-nascutilor. in cazul femeilor care alapteaza, riscul in randul acestora de a dezvolta cancer mamar sau ovarian scade, sustin reprezentantii OMS.

Cu toate acestea, un raport lansat recent de UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii, alaturi de Colectivul Global pentru Alaptare,arata cain nicio tara din lume nu sunt atinse standardele recomandate in ceea ce priveste alaptarea nou-nascutilor, potrivit www.who.int. in acest context, UNICEF si OMS lanseaza un proiect prin care alaptarea la san sa fie promovata.

in acelasi timp, Colectivul Global pentru Alaptare face un apel catre toate natiunile lumii astfel incat sa se aiba in vedere cresterea investitiilor pe acest segment si dezvoltarea obiceiului de a alapta la san, implementarea in maternitati a unor actiuni prin care sa se faciliteze alaptarea la san si sa se ofere sfaturi legate de obiceiul alaptarii, consilierea in alaptare ca parte a unei politici de sanatate ce vizeaza acest obicei si incurajarea comunitatii sa protejeze, promoveze si sa sustina alaptarea la san, conform www.who.int .

Articolul precedentColegiul Medicilor din Romania lanseaza Campania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!”
Articolul următorParintii trebuie sa acorde o atentie deosebita instalarii in masini a scaunelor pentru copii