CNSCBT: Virusul gripal a facut 21 de victime. Cele mai multe decese, 10, inregistrate in Bucuresti

0
138

Virusul gripal a facut 21 de victime pana la finele saptamanii trecute, cele mai multe decese – 10, fiind inregistrate in Bucuresti potrivit datelorCentrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Alte 5 decese din cauza virusului gripal au fost confirmate in judetul Arges, 2 au fost inregistrate in judetul Cluj, iar cate un deces a fost inregistrat in 4 judete: Hunedoara, Sibiu, Teleorman si Valcea.

Din cele 21 de cazuri, 12 decese noi au fost confirmate ca fiind Infectie Respiratorie Acuta Severa (SARI) cu virus gripal.

in ceea ce priveste distributia deceselor pe grupe de varsta, mai mult de jumatate dintre cei care si-au pierdut viata (13) au avut intre 15 si 49 de ani. sase decese au fost inregistrate la persoane din grupa de varsta 50-64 de ani, un deces a fost la copiii cu varsta de 0-1 an, iar un caz la o persoana de peste 65 de ani.

90% din decese s-au soldat in randul persoanelor cu conditii medicale pre-existente.

Cele mai multe decese au fost confirmate in randul persoanelor de sex masculin, respectiv 15, in timp ce celelalte 6 decese au fost in randul femeilor.

Referitor la antecedentele vaccinale anti-gripale, 18 persoane din cele care au murit erau nevaccinate, un copil era neeligibil, iar la 3 persoane nu se cunosc aceste detalii, arata datele CNSCBT.

Articolul precedentSpecialist: Una dintre problemele cu care se confrunta oncologia pediatrica din Romania o reprezinta lipsa cadrelor medicale
Articolul următorDr. Costan, CNAS: Bugetul Programului National de Oncologie in 2016, cu 12% mai mare decat anul trecut