Starea celor sapte copii internati cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul Marie Curie este mai buna

0
444

Starea copiilor internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie din Capitala cu sindrom hemolitic uremic se imbunatateste pe zi ce trece, dau asigurari specialistii. Potrivit prof. univ. dr. Mihaela Balgradean, seful Sectiei Nefrologie-Dializa si al Clinicii de Pediatrie din cadrul Spitalului Marie Curie, in unitatea medicala mai sunt internati sapte copii, dintre care trei se afla pe Sectia de Terapie Intensiva in stare stationara, cu dializa peritoneala. Ceilalti patru sunt pe Sectia de Nefrologie, doi fiind pe dializa peritoneala, iar ceilalti doi fara acest tratament si in stare buna.

in ceea ce priveste posibila externare a celor doi copii care nu necesita dializa peritoneala, prof. univ. dr. Mihaela Balgradean a precizat: „Momentul externarii este foarte important pentru noi, dar el se leaga de mai multe lucruri. Se leaga de felul in care parintii au inteles cum sa urmareasca in continuare aceasta boala in covalescenta acasa, se leaga de niste parametri biologici de care noi, desigur, trebuie sa ne asiguram ca sunt deja in limite fiziologice constante normale. Se mai leaga de curajul pe care il au acesti parinti de a-si ingriji in continuare copiii acasa. Deci, practic, pentru fiecare dintre acesti copii pregatim terenul in sensul existentei unei compliante intre echipa medicala si parinti. si asta pentru ca, asa cum mai spuneam, aceasta este o boala care trebuie urmarita multa vreme de acum incolo. Pentru unii dintre ei un an, poate mai mult, pentru ca ceea ce intereseaza este evolutia functiei renale.”

Cat despre copiii externati, ei sunt asteptati in aceste zile la control astfel incat medicii sa se asigure ca starea lor este buna, ca s-au acomodat la domiciliu si ca alimentatia lor este cea recomandata. Specialistul a mai precizat ca micutii care au fost externati nu au tratamente la domiciliu, dar trebuie sa respecte niste regimuri alimentare. Acestea nu sunt diferite de ale unui pacient cu o alta boala digestiva, insa trebuie sa se tina cont de complicatiile pe care micutii le-au avut. Astfel, regimul alimentar este personalizat pentru fiecare copil.

Articolul precedentSpecialist: Una dintre problemele cu care se confrunta oncologia pediatrica din Romania o reprezinta lipsa cadrelor medicale
Articolul următorDr. Costan, CNAS: Bugetul Programului National de Oncologie in 2016, cu 12% mai mare decat anul trecut