CNAS reamintește ce acte eliberează gratuit medicii de familie la început de an școlar

0
377

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate subliniază faptul că medicii de familie eliberează gratuit, la începerea noului an şcolar, adeverinţe medicale, aviz epidemiologic, fişă medicală, dar şi alte documente:

„Dragi părinți și tutori, suntem aici pentru a vă reaminti că medicul de familie vă poate ajuta în multe moduri în ceea ce privește sănătatea copiilor voștri! Cu noul an școlar aproape de începere, dorim să vă reamintim că medicii de familie din România vă ??? ??????? ???????:
  • Adeverințe medicale pentru copii în caz de îmbolnăviri
  • Acte medicale necesare copiilor pentru care a fost stabilită o măsură de protecție specială, în conformitate cu legea
  • Adeverințe medicale pentru înscrierea în colectivitate, necesare la înscrierea în unitățile de învățământ
  • Dovada de (re)vaccinare
  • Avizul epidemiologic
  • Fișa medicală sintetică necesară copiilor cu dizabilități pentru încadrarea și reevaluarea în grad de handicap
Ne dorim ca toți copiii să aibă acces la serviciile medicale de care au nevoie, iar medicul de familie să le fie un partener de încredere!”, transmit reprezentanţii CNAS pe pagina o platformă de socializare.

Ministerul Sănătății

Articolul precedentZiua Asistentelor de Oncologie Pediatrică: „Suntem mândre de ele, de dragostea cu care își fac meseria, de compasiunea și răbdarea de care dau dovadă în fiecare zi. Doamnelor, vă mulțumim!”
Articolul următor”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în medicina de familie!”: Școala de vară națională a medicilor rezidenți în medicină de familie