CNAS: Mai mult de 207.000 pacienți cu diferite forme de cancer în România, „dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”

0
452

În România sunt peste 200.000 pacienţi oncologici, fapt „dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii” – a transmis preşedintele CNAS, Valeria Herdea: „Din păcate, avem 207.722 de pacienţi cu cancer şi tot din păcate avem 2.700 de copii – şi vorbesc de copii minori care suferă de aceste afecţiuni oncologice – ceea ce este dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”, a precizat aceasta, citată de Agerpres.

Referitor la plata concediilor medicale, acestea se vor plăti eşalonat: „Concediile medicale se vor plăti eşalonat pentru că nu se pot face altfel. Plătim un procent în fiecare lună pentru a putea eşalona pe parcursul întregului an, de comun acord cu Ministerul de Finanţe”, a precizat preşedintele CNAS.

Începând cu 1 martie, se va derula o campanie de comunicare adresată pacienţilor, a mai precizat reprezentantul CNAS: „Dreptul la serviciu medical înseamnă şi obligaţie de a trece pe la medicul tău de familie în aşa fel încât sa poţi să îl ajuţi. Asta se face în toate ţările civilizate şi cred ca modelul vest european este de preluat şi la noi”.

Articolul precedent(VIDEO) Operații precise în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Articolul următorElon Musk consideră o reușită primul implant cerebral realizat de compania sa, Neuralink