Cluj-Napoca, capitala oncologiei europene

0
26

Cluj-Napoca va fi gazda a doua evenimente de referinta pentru oncologia europeana si cea romaneasca. Astfel, in perioada 11-14 iunie 2014, se va desfasura evenimentul OECI Oncology Days & General Assembly, manifestare derulata de Organizatia Institutelor Europene de Cancer, in parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuta” (IOCN), care, in acelasi timp, marcheaza 85 de ani de la infiintare in cadrul Zilelor IOCN 2014.

a€œSuntem deosebit de onorati sa gazduim in premiera OECI Oncology Days & General Assembly, mai ales ca tot in 2014 sarbatorim 85 de ani de existenta aInstitutului Oncologic a€˜Prof.Dr. Ion Chiricutaa€™. Abordarea strategica a oncologiei europene este o mare provocare si, prin urmare, o ampla colaborare intre toti membrii OECI devine indispensabila. Speram ca cele doua evenimente sa fie un succes, iar cat mai multi colegi sa participe la lucrarile din cadrul acestora”, a declarat conf. dr. Patriciu Achimas-Cadariu, managerul Institutului Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca.

Zilele IOCN 2014 vor reuni speakeri din tara si din strainatate, care vor prezenta cele mai noi informatii din domeniul oncologiei. De asemenea, Zilele Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” vor cuprinde Gala de Excelenta, filme documentare prezentate in premiera, simpozioane stiintifice, proiecte in desfasurare, dar si activitati conexe dedicate pacientilor, publicului larg si mass-mediei.

Ad in title

Cancerul reprezinta una dintre marile provocari ale sistemelor de sanatate publica din intreaga lume. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii numarul cazurilor noi de cancer va creste la 22 milioane pana in 2030, comparativ cu 14 milioane cat au fost inregistrate in 2012. in plus, numarul deceselor cauzate de aceasta afectiune va ajunge la 13 milioane in urmatoarele doua decenii.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe www.comunicatemedicale.ro

Articolul precedentConf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu: Individualizarea tratamentului in neuropatia diabetica este esentiala
Articolul următorDecesele prin cancer pancreatic vor creste in 2014. La femei, cancerul pulmonar va fi in curand mai mortal decat cel de san