in secolul XXI oamenii petrec foarte mult timp in fata calculatorului, la birou, au o alimentatie dezechilibrata si nu acorda timp suficient sportului. Exercitiile fizice, dansul si sportul in general reprezinta cheia unei vieti sanatoase, echilibrate, fara povara bolilor care de cele mai multe ori au un deznodamant tragic.

Dansul cunoscut inca din antichitate este mai mult decat un mod placut de a petrece timpul, este o sursa de sanatate si un mod de viata. Prin dans oamenii se pot elibera de toate problemele si energiile negative adunate pe parcursul unei zile. Dansul inseamna eliminarea stresului, a depresiei, a insomniei, reducerea colesterolului, tonifierea musculaturii si intarirea oaselor. Prin dans oamenii pot imbina placutul cu utilul, se relaxeaza si isi imbunatatesc starea de sanatate.

Cunoscand beneficiile dansului asupra sanatatii, Clubul de dans sportiv Davidans vine in sprijinul oamenilor care nu timp sa faca sport si sa duca o viata sanatoasa si echilibrata. Mai exact, Clubul de dans sportiv Davidans organizeaza in perioada 20-21 octombrie 2012, editia a II-a a Concursului National de Dans Sportiv „Cupa Davidans”. La eveniment sunt asteptati peste 500 de concurenti cu varste cuprinse intre 6 si 35 de ani, si peste 1.500 de persoane ca si public spectator. Competitiile din cadrul Cupei Davidans vor fi arbitrate de 20 de arbitri legitimati de Federatia Romana de Dans Sportiv.

Clubul de dans sportiv Davidans a fost infiintat in anul 2009 si se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Clubul de dans sportiv Davidans este membru permanent al Federatiei Romane de Dans Sportiv si participant activ la competitii nationale si internationale.