Cîțu: Spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. Oamenii trebuie să respecte legea

0
12

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că măsurile luate vin în contextul în care spitalele sunt din nou foarte aglomerate și chiar dacă pandemia continuă să pună presiune asupra tuturor, totuși românii trebuie să continue să respecte restricțiile în vigoare pentru a putea limita răspândirea noului coronavirus și a stopa pandemia.

În ceea ce privește prosteste împotriva noilor restricții din noaptea de duminică spre luni din mai multe orașe ale țării, premierul a precizat că românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare.

”Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare. (…) Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite. Pentru mine, foarte important este să continue campania de vaccinare, este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. (…) Oamenii trebuie să respecte legea. Toţi trebuie să respectăm legea. (…) Eu îi înţeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. Toţi am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile şi am făcut toate eforturile. Am comandat doze de vaccin mai multe decât am avea nevoie pentru a ne asigura că, dacă este nevoie, şi anul viitor vom avea acest vaccin, dacă nu este nevoie vom putea să exportăm, pentru că trebuie să ajutăm şi populaţia din jurul României, nu este de ajuns doar să vaccinăm cetăţenii României dacă vrem să scăpăm de pandemie. Vom face toate eforturile şi sunt gata să stăm la masă cu oricine vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă”, a declarat premierul Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL de luni.

Potrivit premierului, măsurile luate săptămâna trecută sunt unice în Europa și vizează încetinirea gradului de răspândire a virusului.

”Aceste măsuri sunt unice în Europa, fiindcă depind de gradul de incidenţă. În toată Europa astfel de măsuri sunt luate unitar pentru întreaga ţară, în România sunt luate în funcţie de incidenţă tocmai pentru că ştim că există deja în societate o oboseală după un an de zile în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut şi este nevoie de încă un efort ca împreună să trecem peste această perioadă. Am luat aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a mai spus premierul.

Articolul precedentFauci: Intensificarea epidemiei în SUA, provocată de măsurile „premature” de eliminare a restricţiilor
Articolul următorMisiune de asistenţă umanitară: 1,5 tone de echipamente de protecţie sanitară, pentru Republica Moldova