Fauci: Intensificarea epidemiei în SUA, provocată de măsurile „premature” de eliminare a restricţiilor

0
6

Măsurile „premature” de eliminare a restricţiilor în Statele Unite, în contextul prezenţei mai multor versiuni de coronavirus, au provocat recenta intensificare a epidemiei în Statele Unite, a declarat duminică doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), citat de dpa.

Creşterea numărului de cazuri era previzibilă şi nu este fără precedent, a afirmat Fauci la televiziunea CBS. „Am spus de multe ori (…) la revenirea de la un vârf accentuat, când se ajunge la un punct de la care începe plafonarea, odată ce rămânem pe platou, există pericolul real de creştere bruscă. Şi din nefericire asta începem să vedem”, a explicat el.

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut de la aproximativ 50.000 pe zi după o creştere de sărbători, dar recent a urcat din nou la 60.000, a arătat medicul.

El a comparat situaţia din SUA cu cea din Europa, unde „mai multe ţări din Uniunea Europeană (…) au ajuns la un platou, după care au început să revină”.

Noile versiuni de virus, mai periculoase, explică doar parţial aceste evoluţii, a adăugat Fauci. „Ceea ce vedem este probabil din cauza unor lucruri cum ar fi venirea primăverii şi relaxarea metodelor de combatere pe care le-aţi observat. Cred că este prematur”, a spus el, potrivit Agerpres.

Şeful NIAID a avertizat că trebuie evitate călătoriile cu avionul, chiar dacă pasagerii poartă măşti. „Când ajungi la aeroport, cozile de la înregistrare, cozile la mâncare din restaurante, îmbarcarea aşa cum vedeţi, cum oamenii se adună uneori – acesta este genul de lucruri care cresc inevitabil riscul de infectare”, a spus el.

Articolul precedentStudiu OMS-China: Scăparea SARS-CoV-2 din laborator, ”extrem de puțin probabilă”
Articolul următorCîțu: Spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. Oamenii trebuie să respecte legea