Cinci rezidenti se pot instrui in cardiologie la Spitalul Judetean Suceava. Ce alte specializari mai sunt disponibile

0
85

Cinci medici rezidenti se vor putea instrui in cardiologie la Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava, a declarat dr. Mircea Macovei, directorul medical al spitalului. Anuntul vine in contextul in care, din 2020, pregatirea in rezidentiat se va face in mod descentralizat, regional, la nivelul centrelor universitare cu facultaţi de medicina, medicina dentara şi farmacie acreditate, prin departamentele de invaţamant postuniversitar medical, medico-dentar şi farmaceutic, inclusiv in cabinete medicale individuale de medicina de familie, precum şi in unitaţi sanitare si unitati medico-militare ale ministerelor cu reţea sanitara proprie, sau in unitaţi sanitare aflate in administrarea unitaţilor publice locale.  

Pe langa cardiologie, Spitalul Judetean din Suceava mai poate forma cate patru rezidenti pe specialitatile diabet, nutritie si boli metabolice, respectiv UPU. Pe domeniile medicina interna, urologie, pediatrie, chirurgie generala, pneumologie, neurologie, boli infectioase, ATI si Laborator de Radiologie se vor putea instrui cate trei rezidenti, in timp ce pe nefrologie, ortopedie-traumatologie, psihiatrie, reumatologie, gastroenterologie, ORL, oncologie, chirurgie vasculara, oftalmologie, medicina de laborator, dermatologie si in laboratorul de anatomie patologica vor fi acceptati cate doi medici rezidenti pentru indrumare. in specialitatile neurochirurgie, chirurgie si ortopedie pediatrica ar urma sa fie pregatit cate un rezident. in total, aproximativ 70 de rezidenti se vor putea instrui in Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava. 

„Din perspectiva medicala, Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” poate asigura pregatirea medicilor rezidenti. Consider aceasta decizie oportuna pentru dezvoltarea resursei umane in sanatate. Speram ca un numar cat mai mare de rezidenti se va pregati in spitalul nostru, un spital care, prin activitatea sa, s-a impus la nivel regional”, a declarat dr. Mircea Macovei.

„Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava are dotarea si logistica necesare pentru a asigura pregatirea rezidentilor la cel mai inalte standarde. Salutam decizia ca si Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava sa se numere printre spitalele selectate pentru a pregati rezidenti. Resursa umana este vitala in sanatate, iar Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava este pregatit sa contribuie la dezvoltarea acesteia”, a declarat managerul unitatii, ec. Vasile Rimbu.

Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou”  Suceava este unul dintre cele mai moderne de tipul sau din tara, au declarat reprezentantii autoritatilor prezenti la lansarea proiectului Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou Suceava” – SPITALUL COMUNITĂȚII TALE, precum si la inaugurarea Ambulatoriului integrat spitalului. in plus, a fost dat exemplu de bune practici in privinta implementarii managementului calitatii in sanatate.

Pe langa Spitalul „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava, alte doua unitati medicale judetene, cele din Bacau si Baia Mare, vor pregati din 2020 medicii rezidenti.

 

Articolul precedentJudetul Teleorman: Numarul pneumoniilor, in crestere, in ultima saptamana
Articolul următorEtichetele ce indica exercitiile fizice necesare arderii caloriilor dintr-un aliment, o strategie contra obezitatii – studiu