A crescut numarul de pacienti cu insuficienta renala cronica inclusi in programul national de dializa

0
57

Numarul de pacienti cu insuficienta renala cronica inclusi in programul national de dializa a crescut cu aproximativ 350, ajungand la 14.332. Numarul apare intr-un ordin al presedintelui Casei Naţionale de Asigurari de Sanatate (CNAS), publicat in Monitorul Oficial.

Astfel, numarul total de pacienti inclusi in program este de 14.332. Dintre acestia. 13.118 sunt tratati prin hemodializa conventionala, iar restul prin hemodiafiltrare intermitenta online (813), dializa peritoneala continua (386) si dializa peritoneala automata (15).

in prezent, programul national de dializa (de supleere a functiei renale la pacientii cu insuficienta renala cronica) este al treilea ca valoare derulat in Romania – dupa cel de oncologie si cel pentru diabet – suma totala alocata programului fiind de peste 1 miliard de lei in 2019.

incepand din august, centrele de dializa cu deficit de personal pot angaja, pe perioada determinata, medici cu specializarea medicina interna, ATI sau medicina de urgenta pentru supravegherea sedintelor de dializa.

Anterior, in centrele de dializa, la categoria medici, puteau fi angajati numai medici cu specializare nefrologie.

Articolul precedentJudetul Teleorman: Numarul pneumoniilor, in crestere, in ultima saptamana
Articolul următorEtichetele ce indica exercitiile fizice necesare arderii caloriilor dintr-un aliment, o strategie contra obezitatii – studiu