Cinci cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI) au fost inregistrate in Romania

0
47

Cinci cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI) au fost inregistrate in Romania, in saptamana 11-17 noiembrie, potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, care a anuntat inceperea supravegherii in acest sens.

Numarul este cu 1 mai mare fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

 

Gripa in Romania

 

Nouasprezece cazuri de gripa clinica au fost raportate, la nivel national, in saptamana 11 noiembrie – 17 noiembrie. Numarul este mai mic decat aceeasi saptamana din anul trecut, cand s-au inregistrat 23 de cazuri.

”Nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat in aceasta saptamana”, precizeaza autoritatile.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 84.603, cu 7% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (90.982) si cu 9,7% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (77.033).

Pana la data de 17 noiembrie au fost vaccinate gripal 771.373 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.Articolul precedentIasi: Doi pacienti care sufereau de afectiuni oculare grave au beneficiat de cornee prelevata la inceputul acestei saptamani
Articolul următorOMS: Aproape 80% dintre adolescentii romani nu fac suficienta miscare