Absolventii UMF pot alege, incepand cu rezidentiatul din 2020, specialitatile farmacie generalasi industrie farmaceuticasi cosmetica

0
30

Absolventii Universitatilor de Medicina si Farmacie vor putea alege, incepand cu rezidentiatul din anul 2020, specialitatile farmacie generala si industrie farmaceutica si cosmetica. Un ordin in acest sens a fost publicat in Monitorul Oficial.

”incepand cu rezidentiatul din anul 2020 se reia formarea in specialitatilor farmacie generala si industrie farmaceutica si cosmetica”, se arata in document.

Durata rezidentiatului este de trei ani pentru fiecare dintre aceste specialitati.

” Rezidentii confirmati in specialitati pentru care, sub incidenta normelor anterioare, s-a sistat formarea, isi continua pregatirea si sustin examenul de specialist in specialitatile in care au fost confirmati. Acestia au acces la formare in a doua specialitate, in conditiile prevazute de normele in vigoare”, potrivit ordinului.

Cele doua specialitati au mai figurat in nomenclator, insa au fost sistate cu seria de rezidenti 2001 pentru specialitatea ”farmacie generala”, respectiv cu seria de rezidenti 2006 pentru ”industrie farmaceutica si cosmetica”.

Proiectul a fost publicat luna trecuta si a fost elaborat la solicitarea Colegiului Farmacistilor din Romania, transmisa printr-o adresa din iulie 2019.

”Solicitarea este motivata de numarul mare de pacienti care se adreseaza in fiecare an farmaciilor cu circuit deschis, precum si de lipsa specialistilor care sa poata evalua producatorii de medicamente si cosmetice, in contextul aparitiei Directivei Europene privind medicamentele contrafacute”, se arata in referatul de aprobare.

Initiatorii precizeaza ca propunerea este sprijinita de universitatile de medicina si farmacie Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Tg.Mures.

Articolul precedentIasi: Doi pacienti care sufereau de afectiuni oculare grave au beneficiat de cornee prelevata la inceputul acestei saptamani
Articolul următorOMS: Aproape 80% dintre adolescentii romani nu fac suficienta miscare