Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca expunerea la chimicalele care se gasesc in plastice sau in trusa de machiaj afecteaza femeile insarcinate, informeaza www.dailymail.co.uk.

Mai mult decat atat, oamenii de stiinta de la Universitatea Washington sustin ca aceste chimicale cresc riscul de intrerupere a sarcinii sau de sindrom Down. Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialistii americani le-au administrat maimutelor rhesus insarcinate, cu un sistem reproductiv asemanator cu cel al oamenilor, o doza de Bisphenol A sub forma de pastila sau printr-un implant in mana. Doza de Bisphenol A administrata maimutelor este comparabila cu cea la care este expusa o femeie in fiecare zi.

Ulterior, rezultatele au aratat ca in cazul maimutelor, celulele din ou nu s-au impartit cum trebuia in faza incipienta, existand probabilitatea unui numar gresit de cromozomi. Potrivit specialistilor, copiii se pot naste cu defecte genetice tocmai din cauza numarului gresit de cromozomi. Totodata, oamenii de stiinta au constatat ca un nivel mare din aceste chimicale poate determina la oameni probleme cu obezitatea sau de comportament. Mai mult decat atat, barbatii care au fost expusi unor astfel de chimicale, s-au confruntat cu probleme de fertilitate.