Parintii trebuie sa-si duca copiii la medicul stomatolog chiar si in perioada dintilor de lapte. Gandirea conform careia nu este nevoie sa se mearga la medicul stomatolog pentru ca oricum dintii de lapte se schimba si atunci apar alti dinti sanatosi este total eronata. Mai mult decat atat, poate conduce la dezvoltarea unor afectiuni dentare ale copilului, care mai tarziu vor avea de suferit.

Dintii de lapte au nevoie de o ingrijire corespunzatoare, tocmai pentru a intari sanatatea viitorilor dinti permanenti. De asemenea, dintii de lapte sunt mult mai sensibili si mai usor de atacat de cariile dentare. Spre deosebire de dintii permanenti, in cazul dintilor de lapte, cariile dentare evolueaza mult mai repede.

in aceasta situatie vizita la medicul stomatolog este mai mult decat necesara. Specialistul va apela fie la cuatarea cariei si plombarea dintelui, fie la obturatia de canal si reconstructia dentara sau la extractia dintelui in cauza. insa toate aceste proceduri pot fi evitate daca se respecta cateva reguli de igiena orala, cum ar fi periajul dintilor dupa fiecare masa, folosirea atei dentare si a apei de gura sau vizita periodica al medicul stomatolog.

Mai multe informatii puteti afla de la specialistii Clinicii Stomatologice Multident.

Clinica Stomatologica Multident este orientata catre sanatatea pacientilor sai, avand servicii personalizate pentru fiecare dintre ei. Clinica ofera servicii clinice de inalta calitate, tehnologie stomatologica de ultima ora, profesionisti dedicati nevoilor pacientilor, intr-un mediu prietenos si reconfortant. Atentia pentru detalii imbunatateste calitatea actului medical. De aceea, specialistii Clinicii Stomatologice Multident se specializeaza continuu pentru a oferi servicii de calitate pacientilor si pentru a obtine rezultate de exceptie.

Un articol despre acest subiect gasiti aici