Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV

0
59

Un anticorp 3 in 1 s-ar putea dovedi extrem de eficient in preveninrea si combaterea atat a virusului HIV, cat si a altor boli infectioase, autoimune si chiar a cancerului. El a fost testat cu succes pe maimute, iar acum urmeaza sa fie testat si pe oameni, informeaza Institutul National de Sanatate din Statele Unite.

Descoperit de de Institutul National de Sanatate din Statele Unite, in colaborare cu un producator de medicamente, anticorpul a oferit o protectie mai buna impotriva a doua tulpine de SHIV (virusul imunodeficientei la maimute) decat orice alt anticorp testat pana in prezent.

Anticorpul a fost testat, cu success, in laborator, si pe celule umane. Spre deosebire de anticorpii naturali existenti, acesta a stopat infectarea cu un numar mult mai mare de tulpine ale virusului.

in viitorul apropiat, cercetatorii urmeaza sa testeze anticorpul atat pe persoanele sanatoase, cat si pe cele infectate, sperand ca va putea fi folosit pentru prevenirea si tratamentul HIV pe termen lung.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii si Primaria Sectorului 1 au semnat un protocol pentru relocarea Spitalului Floreasca
Articolul următor22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice