Cercetatorii au creat testul care poate preveni aparita autismului

0
14

Testul genetic care poate preveni tulburarile din spectrul autismului la copii a fost creat de cercetatorii din Australia, potrivit www.reuters.com.

Dupa ce au analizat datele a 3.000 de persoane diagnosticate cu autism, oamenii de stiinta australieni au identificat 237 de markeri genetici in 146 de gene si caile metabolice celulare corespunzatoare. Specialistii au putut evalua riscul de aparitie a autismului prin masurarea markerilor genetice, care fie contribuie la dezvoltarea tulburarii fie protejeaza impotriva acesteia. Astfel, markerii de risc cresc scorul, in timp markerii de protectie scad scorul.

Potrivit expertilor autralieni, testul genetic ar putea detecta timpuriu autismul la bebelusi si copii, ceea ce ar facilita procesul de ingrijire al acestora. intr-o prima faza, testul genetic a prezis sansele de aparitie a autismului la un grup de oameni din Europa Centrala. in conditiile in care testul genetic va fi aprobat, el ii va putea ajuta pe medici sa reduca dificultatile de comportament si cele cognitive si sa imbunatateasca viata atat a persoanelor cu autism cat si a familiilor acestora.

Ad in title
Articolul precedentGala Caritabila pentru programul a€œTerapie prin zambet” si in randul copiilor autisti
Articolul următorCum sa avem grija de sanatatea dentara – Ziua Mondiala a Sanatatii Orale