Centrofarm lanseaza campania „Cancerul de col uterin – Ofera-ti sansa de a trai!”

0
165

Cu prilejul Saptamanii Europene de Prevenire a Cancerului a Cancerului de Col Uterin (18-24 Ianuarie 2009), Centrofarm lanseaza campania „Cancerul de col uterin – Ofera-ti sansa de a trai!” dedicata informarii si educarii publicului cu privire la aceasta afectiune.

Campania desfasurata de Centrofarm se concentreaza asupra a doua directii – preventia si protectia. Pe toata perioada campaniei, peste 20 de consultanti sunt prezenti in farmaciile Centrofarm, conform unui program prestabilit. Centrofarm estimeaza ca mesajele campaniei vor ajunge la peste 800.000 de clienti, atat prin discutiile cu consultantii din farmacii, cat si prin intermediul materialelor documentare puse la dispozitie in farmacii.

a€œCancerul de col uterin afecteaza in Romania de trei ori mai multe femei decat cancerul ovarian. Situatia este cu atat mai trista cu cat aceasta boala poate fi prevenita. Am demarat campania tocmai pentru a atrage atentia publicului asupra acestei realitati dureroase. Statisticile sunt clare – intelegerea si educatia privind cauzele si riscurile acestei afectiuni sunt limitate”, a declarat Dorin Catana, Director General Centrofarm.

Å¢ara noastra ocupa primul loc, in Europa, in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin (23,9%), fiind urmata de Bulgaria si Slovacia, conform rezultatelor cercetarilor efectuate de Centrul de Informare privind virusul HPV uman si cancerul de col uterin. Statisticile arata ca in fiecare an peste 2000 de romance mor din cauza cancerului de col uterin, in timp ce aproximativ 3500 sunt diagnosticate cu aceasta boala.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentSuspiciune de botulism la Arad!
Articolul următorTransplantul pulmonar – Informatii pentru pacienti