Tratamentul hormonal pentru menopauza creste riscul de dementa

0
157

Tratamentul hormonal in cazul femeilor aflate la menopauza poate produce accelerarea pierderii de tesut cerebral, crescand astfel riscul de dementa din cauza afectarii lobului frontal si a hipocampului, anunta un grup de cercetatori americani.

S-a demonstrat stiintific ca tratamentul hormonal, cu sau fara progesteron, produce un risc de dementa si intretine diminuarea capacitatilor cognitive, in cazul femeilor care au peste 65 de ani.

Cercetatorii au efectuat studiul pe un grup de 1.400 de femei. Imaginile prin rezonanta magnetica ale creierului acestora, efectuate la opt ani de la inceputul studiului, au aratat foarte clar o reducere a volumului creierului femeilor care au fost supuse unui tratament hormonal.

Rezultatele cercetarii arata ca lobul frontal al femeilor care fac terapie hormonala este cu 2,37 centimetri cubi mai mic, in medie, decat cel al femeilor carora le-a fost dat un medicament placebo in locul tratamentului hormonal. De asemenea, volumul hipocampului este redus, acesta fiind cu 0,10 centimetri cubi mai mic decat cel al femeilor care nu au facut tratament hormonal.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentSuspiciune de botulism la Arad!
Articolul următorTransplantul pulmonar – Informatii pentru pacienti