Cel mai recent pacient diagnosticat cu noul coronavirus în București spune că nu a călătorit în state cu risc 1

Pacientul diagnosticat ieri cu noul coronavirus în București a fost internat în data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, potrivit autorităților.

”La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19”, se adaugă în comunicat.

În prezent, starea sa este stabilă.

Bărbatul,  ofițer în rezervă al MAI în vârstă de 60 de ani, spune că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Măsuri luate la nivelul unității unde a fost internat

Autoritățile au decis o serie de măsuri privind spitalul unde a fost internbat bărbatul pe 5 martie.

– A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului;

– A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

– Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.