Cel mai important eveniment european al anului 2016 dedicat neuropatiei diabetice incepe astazi

0
265

Romania devine de astazi gazda celui mai important eveniment international anual in domeniul neuropatiei diabetice: a 26-a intalnire Anuala a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice NEURODIAB din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

Evenimentul se va concentra pe zona de cercetare a neuropatiei diabetice si va include sesiuni de comunicari orale si prezentari de postere, simpozioane si dezbateri stiintifice, oferindu-le participantilor oportunitatea de a prezenta si descoperi noutatile din domeniul preventiei, al depistarii si tratamentului acestei complicatii a diabetului zaharat.

Astfel, unii dintre cei mai experimentati specialisti din domeniu neuropatiei diabetice se vor reuni la Bucuresti, pentru a dezbate cele mai actuale date si rezultate stiintifice din sfera neuropatie diabetice, promovand evolutia cunoasterii stiintifice, in toate aspectele implicate.

Printre expertii in neuropatie diabetica prezenti la cea de-a 26 intalnire Anuala a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice se vor numara prof. dr. Andrew Boulton (fost presedinte al EASD, Marea Britanie), prof. dr. Simona Frontoni (presedinte NEURODIAB EASD, Italia), prof. dr. Dan Zielger (Germania), prof. dr. Peter Kempler (Ungaria), dr. Henning Andersen (Danemarca), prof. dr. Pietro Cortelli (Italia), prof. dr. Rayaz Malik (Marea Britanie), dr. Luciano Bernardi (Italia), prof. dr. Solomon Tesfaye (Marea Britanie), dr. Tamas Varkony (Ungaria), prof. dr. Rodica Pop-Busui (SUA), prof. dr. Eva Brill (Canada), prof. dr. Eva Feldmann (USA) si multi altii.

Programul evenimentului se va concentra pe progresele stiintifice din sfera neuropatiei diabetice si va avea o abordare comprehensiva a domeniului, prin teme precum: Terapia patogenetica in neuropatia diabetica; Functiile sistemul nervos autonom si disfunctiile asociate somnului; Retinopatia diabetica; Neuropatia autonoma; Prevalenta crescuta a polineuropatiei diagnosticate si nediagnosticate la subiecti cu sau fara diabet care participa in initiative educationale nationale; Mecanisme ale hipoxiei in diabet; Depasirea maladaptarilor bioenergetice la hiperglicemie; Complicatiile urologice si disfunctia autonoma in diabet.

Vor fi organizate sesiuni orale pe teme care vizeaza toate dimenisunile neuropatiei diabetice – tratament, patogeneza, diagnostic si durere si sesiuni de postere despre patogeneza si tratament, neuropatia autonoma, epidemiologie si diagnostic.

Articolul precedentDescaltarea pacientului cu diabet si „touch test-ul”, cel mai simplu mod pentru identificarea riscului de ulceratii
Articolul următorStudiu: Excesul ponderal poate fi implicat in aparitia diferitelor tipuri de accidente vasculare cerebrale