Cea mai mare salata vegetariana din lume se va realiza pe 23 septembrie 2012, la Exporom

  0
  19

  Romania incearca sa intre din nou in cartea recordurilor, de data aceasta prin realizarea celei mai mari salate vegetariene din lume. Astfel, in 23 septembrie 2012, in Complexul Exporom, peste o mie de voluntari vor pregati o salata gigant, din 20 de tone de legume.

  Salata uriasa va fi pregatita intr-un vas de 18 m lungime, 3 m latime si 90 cm inaltime. La pregatirea salatei vor fi utilizate mai multe ingrediente, cantitatile fiind uriase.

  „Pentru prepararea acestei salate, prin care noi incercam sa stabilim un nou record atestat de Guiness World Record, vom folosi 6 tone de rosii, 4 tone de varza, 4 tone de castraveti, 4 tone de ardei, 2 tone de ceapa, 2 tone de morcovi, 1 tona de lamai, 800 litri de ulei de masline si 400 kg. de sare. Dorim ca prin realizarea acestei salate sa tragem si un semnal de alarma asupra faptului ca trebuie sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa”, a declarat Adriana Nica, PR Manager Exporom.

  Ad in title

  Potrivit Bogdan Almasi, director executiv Exporom, in pregatirea acestei salate se va incerca utilizarea a cat mai multor legume produse in Romania.

  Dupa ce recordul va fi omologat, din vasul de 18 metri lungime se vor umple cu salata 20.000 de caserole, acestea fiind distribuite atat participantilor, cat si vizitatorilor si asezamintelor sociale.

  in timpul pregatirii salatei, atmosfera va fi animata de programe muzicale, iar seara, vizitatorii si participantii se vor bucura de un spectacol in aer liber si de focuri de artificii, dupa cum a mai precizat Adriana Nica. De asemenea, copiii vor avea o sala special amenajata, unde vor putea sa invete cum se prepara o salata.

  Voluntarii si vizitatorii vor avea transport gratuit de la statia de metrou Republica, incepand cu ora 9.00.

  Articolul precedentA 12-a editie MedPharm Careers in Romania!
  Articolul următorIn Romania, un numar foarte mare de barbati sufera de afectiuni ale prostatei