Ce vizează propunerile referitoare la pensiile angajaților din Sănătate înaintate Ministerul Muncii, vineri, din partea liderilor Federației ”Solidaritatea Sanitară”

0
350

Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România a înaintat astăzi Ministerul Muncii propunerile organizației referitoare la proiectul de Lege privind sistemul public de pensii, publicat la data de 31 octombrie, în secțiunea Transparență decizională. Acestea vizează:

  • recompensarea muncii suplimentare (fie în cadrul aceluiași CIM, fie în cadrul mai multor CIM-uri) prin acordarea de perioade suplimentare la stagiul de cotizare, acest sistem fiind asemănător cu cel al condițiilor de muncă (vechile grupe);
  • recompensarea muncii de noapte cu stagiu suplimentar de cotizare, conform aceluiași principiu aplicabil muncii suplimentare;
  • recompensarea tuturor salariaților din sectorul de sănătate care lucrează în condiții deosebit de periculoase cu stagiu suplimentar de cotizare, conform regulilor aplicabile condițiilor deosebite de muncă din legislația privind pensiile publice (4 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă – vechea grupă a II-a de muncă).

Propunerile Federației ”Solidaritatea Sanitară”, împreună cu argumentele ce le susțin, au fost înaintate astăzi Ministerului Muncii și pot fi vizualizate AICI (proiectul de lege a fost publicat de Ministerul Muncii în secțiunea de Transparență decizională la data de 31 oct. 2023).

„Orice formă de susținere a acestora de către fiecare salariat din sectorul de sănătate, fie prin intermediul birourilor parlamentarilor sau a reprezentanților guvernului în teritoriu, crește șansele de a fi transpuse în viitoarea lege a pensiilor” – transmit liderii sindicali.

Articolul precedent„Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!”- Campanie de prevenire a obezității în școli
Articolul următorConsultații medicale gratuite pentru prevenirea afecţiunilor coloanei vertebrale şi a obezităţii de cauză neendocrină în rândul preșcolarilor din Sectorul 3 al Capitalei