Ce solicita unele Asociatii de Pacienti Guvernului si Parlamentului

0
27

Reprezentantii mai multor asociatii de pacienti au analizat situatia actuala a sistemului medical din Romania si s-au decis sa trimita Guvernului si Parlamentului mai multe solicitari.

Mai exact este vorba despre Alianta Pacientilor Cronici din Romania, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Asociatia Transplantatilor din Romania, Asociatia Sanohep – Romania, Asociatia Antiparkinson, Asociatia Amuradia, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, Asociatia Transplantatilor de Ficat Livertrans si Alianta pentru Sanatate din Romania.

Printre altele, reprezentantii Asociatiilor de pacienti cer implementarea listei medicamentelor compensate de la 1 mai 2014 si implementarea concomitenta a pachetului de baza de servicii medicale si a celui minimal incepand tot cu data de 1 mai 2014.

Ad in title

De asemenea, asociatiile de pacienti isi exprima dorinta de a nu exista niciun fel de coplata in sistemul public de sanatate din Romania si cer Guvernului sa prezinte in cel mai scurt timp o strategie pentru cresterea graduala, pana in 2016, a alocarilor bugetare pentru sanatate care sa corespunda mediei europene.

Reprezentantii asociatiilor de pacienti mentionate mai sus au atras atentia ca daca solicitarile nu vor fi luate in calcul pana la datele sugerate de ei in cadrul solicitarilor, vor initia actiuni radicale pentru apararea drepturilor pacientilor.

Ce alte solicitari mai au asociatiile de pacienti puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentImplantul mamar si rinoplastia – cele mai populare operatii estetice si in 2014
Articolul următorPeste 300 de medici prezenti la Conferinta Nationala „Actualitati in Vaccinologie” – RoVaccin 2014