CDC Atlanta: 1 din 68 de copii are autism

0
25

Studiile recente efectuate de Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor Atlanta (CDC Atlanta), date publicitatii la sfarsitul lunii martie 2014, au aratat ca 1 din 68 de copii are autism. in acelasi timp, specialistii atrag atentia ca tabloul acestei afectiuni este intr-o continua modificare deoarece numarul copiilor identificati cu autism este in crestere, potrivit CDC Atlanta.

Statisticile se bazeaza pe datele colectate in anul 2010 din Arizona, Alabama, Arkansas, Colorado, Georgia, Maryland, Missouri, New Jersey, North Carolina, Utah si Wisconsin si au vizat copii cu autism in varsta de 8 ani.

Asadar, 14,7 din 1.000 de copii cu varsta de 8 ani au fost identificati cu autism, ceea ce inseamna o crestere cu 30% fata de estimarile din 2008 cand 1 din 88 de copii avea autism.

Ad in title

in ceea ce priveste Romania, nici aici lucrurile nu stau mai bine. La nivelul anului 2012 erau inregistrate oficial peste 7.100 de persoane diagnosticate cu autism. Specialistii estimeaza insa ca numarul real de cazuri se ridica la 15.000, potrivit unui comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro.

Cat despre infrastructura de servicii pentru persoanele cu autism, aceasta este una slaba iar sistemul educational nu este inca pregatit pentru integrarea copiilor cu o astfel de afectiune. Totodata, Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) atrage atentia ca legislatia nationala cu privire la persoanele cu dizabilitati, inclusiv cu tulburare de spectru autist, este incoerenta si nu poate fi aplicata. Drept urmare, FEDRA doreste sa vina in sprijinul Parlamentului si Guvernului, prezentand modele de interventii si metodologii aplicate care si-au dovedit eficienta in integrarea persoanelor cu autism din Europa, in cadrul proiectului „impreuna suntem o voce”. Proiectul este derulat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Federatia Pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist, fiind derulat la 1 august 2013 si are o perioada de desfasurare de 3 ani.

Autismul este o tulburare complexa, de natura neurobiologica, ce afecteaza comunicarea, relatiile sociale si comportamentul. Autismul transcende toate granitele sociale, culturale si geografice si a devenit o criza globala in sanatatea publica, avand cel mai rapid ritm de crestere, se mai arata in comunicatul de presa.

Mai multe detalii puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentImplantul mamar si rinoplastia – cele mai populare operatii estetice si in 2014
Articolul următorPeste 300 de medici prezenti la Conferinta Nationala „Actualitati in Vaccinologie” – RoVaccin 2014