CDC S.U.A recomanda femeilor gravide sa se vaccineze impotriva tusei convulsive intre saptamanile 27 si 36 ale fiecarei sarcini

0
51

Centrul de Control si Prevenire a Bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC S.U.A.) recomanda femeilor ca la fiecare sarcina sa se vaccineze impotriva tusei convulsive intre saptamanile 27 si 36, potrivit unei informari a CDC S.U.A.. Aceasta recomandare este sustinuta, de asemenea, de Colegiul American de Obstetrica – Ginecologie si de Colegiul American ale Asistentelor si Moaselor, dar si de profesionistii din domeniul sanatatii care se specializeaza in ingrijirea femeilor gravide.

Scopul acestei imunizari este de a oferi protectie copiilor pe termen scurt impotriva tusei convulsive, deoarece cantitatea de anticorpi ai vaccinului anti-tuse convulsiva va scadea in timp. De aceea, potrivit CDC este important ca femeile gravide sa obtina un vaccin impotriva tusei convulsive inca din timpul sarcinii, astfel incat fiecare copil sa beneficieze de numar crescut de anticorpi protectori.

De altfel, obtinerea vaccinului impotriva tusei convulsive in timpul sarcinii este cel un mod de a proteja copilul de tusea convulsiva si efectele sale inca din primele luni de viata.

Cand bebelusii – chiar si cei sanatosi – dezvolta tuse convulsiva, atunci simptomele pot fi foarte grave. Acest lucru se intampla deoarece sistemul lor imunitar este inca in curs de dezvoltare. De aceea, acestia pot prezenta pneumonie (o infectie pulmonara), dar si probleme de respiratie, mai precizeaza CDC S.U.A.. Şi tot CDC arata ca aproximativ jumatate dintre copiii care sunt diagnosticati cu tuse convulsiva ajunge sa fie tratata in spital.

Articolul precedentAcordarea primului ajutor in cazul sugarului
Articolul următorDr. Oana Spanu: Infectia herpetica este de mai multe tipuri si se manifesta in sfera bucala, genitala si pe traiectul unor nervi