Casa Nationala de Asigurari de Sanatate propune un pachet de servicii integrate pentru pacientii oncologici

0
48

Contractul-cadru care reglementeaza condiţiile acordarii asistenţei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate ar putea veni cu schimbari majore pentru pacientii oncologici. Mai exact, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vrea sa puna accentul pe deaitarea bolii, dar si sa ofere teste genetice care sa furnizeze tratamente personalizate pentru acest tip de pacienti.   

intr-un comunicat de presa,  CNAS anunta ca proiectul de Contract – cadru pentru urmatorii patru ani prevede o serie de masuri menite sa faciliteze accesul pacientilor la servicii medicale. Printre aceste masuri se numara si realizarea unui pachet de servicii integrate pentru pacientii cu afectiuni oncologice care sa asigure, pe langa tratamente, si un acces mai bun la serviciile de monitorizare necesare.  

De asemenea, in conditiile in care incidenta afectiunilor oncologice este in crestere, sistemul de sanatate din Romania va pune accent pe depistarea si tratarea bolilor grave, care au costuri mari de ingrijire.  

in acest sens, conducerea CNAS ia in calcul introducerea testarii genetice pentru stabilirea schemelor terapeutice personalizate, care cresc rata de raspuns a pacientilor la tratamente.  

„Am primit propuneri din partea industriei farmaceutice, care doreste sa vina in sprijinul pacientilor prin sustinerea costurilor testarilor necesare pentru stabilirea tratamentului personalizat. Este o idee foarte buna si cautam solutii pentru a fi pusa in practica. Este o abordare pe care as dori sa o aplicam in cazul tuturor afectiunilor oncologice, pentru a asigura tratamente tintite tuturor pacientilor din Programul National de Oncologie. Usa mea este deschisa pentru a stabili impreuna cu detinatorii de autorizatii de punere pe piata a medicamentelor modalitatea in care putem asigura impreuna cele mai bune tratamente pentru pacienti”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Articolul precedentAngajatii expusi la agenti cancerigeni sau mutagenisi la pulberi minerale pneumoconiogene, protejati printr-o lege promulgata astazi
Articolul următorBiologii, biochimistiisi chimistii cer ministrului Sanatatii sa sustina, in Parlament, Legea salarizarii acestor categorii de profesionisti