Când va începe vaccinarea anti-COVID-19 a angajaților din învățământ. Anunțul președintelui CNCAV

0
48
vaccin, COVID-19
vaccin, COVID-19

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat, luni seară, că vaccinarea cu prioritate a persoanelor din învățământul preuniversitar și universitar începe săptămâna aceasta, cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare, în centrele de vaccinare deja existente în județe.

În prezent sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate. Dintre acestea, aproximativ jumătate au primit deja doza a doua de vaccin. Alte 128.000 de persoane din sistemul de învățământ sunt deja programate, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță.

„În cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învățământ preuniversitar, cât și universitar, prin sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spațiile puse la dispoziție în mare parte de Ministerul Educației, respectiv în centrele de vaccinare existente la nivelul fiecărui județ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri: vaccinul de la AstraZeneca, respectiv vaccinul de la Pfizer”, a explicat președintele CNCAV, la un post de televiziune.

Ad in title

Luni, au fost trimise către România aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, cea mai mare tranșă de până la acest moment, care asigură, practic, vaccinarea persoanelor deja programate pentru prima doză, cât și doza a doua și, de asemenea, permite accelerarea campaniei de vaccinare și, respectiv, vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, a persoanelor internate în centrele rezidențiale care nu au fost vaccinate, dar și a persoanelor care sunt, în momentul de față, în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a anunțat și că ia în calcul deschiderea de noi cabinete de vaccinare în luna martie, cu posibilitatea începerii programărilor chiar de la începutul lunii martie. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare susține că, astfel, o să se ajungă în curând la un milion de persoane vaccinate și, dacă ritmul se va menține, zece milioane de români ar putea fi imunizați până în luna septembrie.

Articolul precedentGheorghiţă, despre starea persoanei care a suferit o reacție de tip anafilactic după vaccinul anti-COVID-19
Articolul următorUnitatea de terapie intensivă mobilă de la ”Marius Nasta” funcționează momentan fără pacienți