Când va începe activitatea de vaccinare anti-COVID prin centrele mobile. Anunțul președintelui CNCAV

0
70

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile va începe de miercuri.

„De mâine, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. (…) Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. (…) Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a declarat președintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a precizat că judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

Ad in title

Președintele CNCAV a informat că pentru centrele mobile vor fi distribuite, „pentru moment”, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

„Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Aşa cum s-a menţionat deja, vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil”, a spus preşedintele CNCAV.

 

Articolul precedentNoi modificări privind programarea la vaccinare anti-COVID, pentru a facilita înscrierea la imunizare
Articolul următorGheorghiță, despre imunizarea în spitale non-COVID: Va creşte accesul persoanelor vulnerabile la vaccinare