Noi modificări privind programarea la vaccinare anti-COVID, pentru a facilita înscrierea la imunizare

0
84

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că vor fi implementate modificări în ceea ce privește programările pentru vaccinarea împotriva COVID-19, pentru ca un număr mai mare de români să aibă acces la imunizare.

“Plecând de la ideea că în mod deosebit în mediul rural, dar nu numai de multe ori este dificilă accesare platformei de programare şi atunci trebuie să găsim soluţi prin care o persoană să beneficieze de vaccinare. Două soluţii concrete, va exista posibilitatea de programare telefonică tot prin intermediul operatorului de call-center, persoana respectivă se va programa direct în centru de vaccinare fără să existe nevoia creării unui cont în platformă. O altă modalitate pe care o avem în vedere este ca persoana respectivă sau mai multe să se programeze direct la centrul de vaccinare. Sunt în mod deosebit persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru de vaccinare şi se trec pe listă exact în respectivul centru şi se va stabili ziua în care să se prezinte la vaccinare. Încercăm să găsim aceste variante care să faciliteze programarea la vaccinare”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferințe de presă.

Articolul precedentCîțu: Orice voce împotriva campaniei de vaccinare subminează efortul tuturor de a reveni la normalitate
Articolul următorCând va începe activitatea de vaccinare anti-COVID prin centrele mobile. Anunțul președintelui CNCAV