Gheorghiță, despre imunizarea în spitale non-COVID: Va creşte accesul persoanelor vulnerabile la vaccinare

0
57

Autorităţile au în vedere posibilitatea imunizării în spitalele non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice, a anunţat, marţi, preşedintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă.

„Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (…) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. Putem să distribuim vaccinuri prin intermediul compartimentelor şi serviciilor epidemiologice, serviciilor de prevenire şi combatarea a infecţiilor asociate asistenţei medicale. Acolo se poate face recepţia acestor vaccinuri şi pacienţii sunt vaccinaţi pe perioada internării. Sigur, beneficiază de consiliere medicală, de supraveghere medicală adecvată. Noi credem că această posibilitate suplimentară va creşte accesul în mod deosebit al persoanelor vulnerabile la vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiță, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit președintelui CNCAV, începând de marţi se pot vaccina „pe flux la cabinetele cu Pfizer” 84 de persoane faţă de 72, în prezent.

Ad in title

„Un alt element pe care l-am putut implementa, având în vedere că urmează să primim un număr mai mare de doze de la campania Pfizer, a fost creşterea numărului de persoane care se vaccinează pe flux la cabinetele cu Pfizer – de la 72, la 84 de persoane. Deja, din cursul acestei zile se vor vaccina 84 de persoane pe flux tocmai din acest motiv. Credem că vom putea creşte ritmul de vaccinare. La acest moment avem circa 992 de centre de vaccinare pe toate tipurile de vaccinuri, acumulând un total de 1.476 de fluxuri. Acestea, la capacitate maximă, ne asigură un număr de peste 140.000 de persoane care ar putea fi vaccinate, în condiţii de ocupare maximală a locurilor din centrele de vaccinare”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentCând va începe activitatea de vaccinare anti-COVID prin centrele mobile. Anunțul președintelui CNCAV
Articolul următorVIDEO Anchetele epidemiologice ale DSP București, realizate într-un spațiu nou