Când ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca

0
48

Luni ar putea fi eliminată limita de vârstă în ceea ce privește administrarea vaccinului împotriva noului coronavirus produs de AstraZeneca. Este precizarea făcută de col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

În aceste condiții și persoanele cu vârsta peste 55 de ani s-ar putea vaccina cu acest ser.

”Chiar de mâine (n.r. luni) s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiță, duminică seară, la un post de televiziune.

Ad in title

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România a mai spus că decizia va fi luată pe baza datelor științifice și pe baza recomandărilor internaționale.

”Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante. Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare și, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani”, a explicat dr. Gheorghiță la Antena 3.

În prezent, vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.

Articolul precedentCoronavirus în România. 2.280 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2
Articolul următorManager Spital Colentina: Vrem să revenim în zona de spital mixt