Manager Spital Colentina: Vrem să revenim în zona de spital mixt

0
37

Managerul Spitalului Colentina, dr. Victor Cauni, a declarat că se dorește revenirea unității sanitare în zona de spital mixt, în care să fie tratați atât pacienți COVID, cât și non-COVID, cu boli cronice.

”Cu excepția unei singure luni, septembrie, am funcționat mai mult de un an în sistem full COVID. Deci nu am avut niciun pacient cronic pe spitalizare continuă, nu au avut acces la noi. Și au fost, probabil, zeci de mii de pacienți cu boli cronice care nu au avut acces la noi. (…) Noi nu vrem să revenim în zona de spital verde. Noi vrem să revenim, cum este normal, în zona de spital mixt pentru că mult timp de acum înainte, trebuie să fim realiști, acest COVID va exista și toate spitalele vor trebui să devină spitale mixte. Pentru că trebuie să avem grijă și de pacineții COVID, dar și de pacienții non-COVID care sunt mai numeroși. Noi într-un an de zile am asigurat internare la puțin peste 3.000 de pacienți COVID, iar într-un an prepandemic avem mai mult de 30.000 de pacienți. Deci raportul este totuși de 1 la 10. Iar când statisticile ulterioare vor arăta și dramele care se pot întâmpla la pacienții cu boli cronice care nu au putut fi tratați este o mare problemă”, a declarat luni dr. Victor Cauni pentru un post de televiziune.

Totodată, managerul Spitalului Colentina a subliniat că mulți dintre medici au preferat să se reorienteze și există riscul ca specialiști profesioniști să facă același lucru.

Ad in title

”Am avut rezidenți care au făcut rezidențiatul aici și s-au reorientat pentru că lumea este liberă și există multe oportunități și nu pot fi constrânși să stea în spitalul Colentina. Iar un an de zile în care specialiști de mare anvergură nu și-au putut face profesia… În acest context, probabil că sunt mai mulți specialiști care se vor reorienta. Pentru noi, ca spital, va fi o mare dramă să pierdem specialiștii pentru că cel mai important pentru noi este tratamentul pacientului. Or, pacientul îl putem trata cu specialiști. Ar trebui să renunțăm la acea vorbă că oricine poate fi înlocuit, pentru că am văzut în această pandemie că un anestezist bun nu îl poți înlocui decât cu alt anestezist bun sau o asistentă bună cu o altă asistentă bună. E foarte greu să înlocuim profesioniștii”, a mai precizat dr. Victor Cauni pentru Digi24.

Dr. Victor Cauni a mai spus că au fost fost făcute mai multe demersuri prin care s-a solicitat trecerea Spitalului Colentina în zona de spital mixt, însă încă se așteaptă un răspuns.

Articolul precedentCând ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca
Articolul următorDosar penal pentru omor la Spitalul din Sibiu, unde pacienţi cu COVID-19 ar fi fost sedaţi şi legaţi de pat