Cancerul pulmonar face cele mai multe victime in randul femeilor

0
162

Cancerul pulmonar face cele mai multe victime in randul femeilor dintre toate tipurile de cancer, depasindu-l pe cel de san, a anuntat Directia suedeza pentru sanatate si afaceri sociale, relateaza AFP.

„Rata mortalitatii (numarul deceselor la 100.000 de locuitori) la femeile decedate de cancer pulmonar a fost de 31,0 morti in 2006, fata de 17,7 in 1987”, o crestere cu 75%, devenind cel mai periculos pentru femei, potrivit unui raport.

La barbati, in schimb, decesele de cancer pulmonar au scazut cu 11% intre 1987 si 2006.
Aceste cifre „nu sunt surprinzatoare, ele urmeaza tendinta” cresterii numarului de fumatoare in ultimii 20 de ani, a indicat Göran Boethius, purtator de cuvant al asociatiei suedeze „Medici impotriva fumatului”, precizand insa ca aceste statistici sunt scazute in comparatie cu media internationala.

„Femeile fumeaza mai mult ca barbatii” si chiar daca „au redus consumul in ultimii ani, aceasta nu se va regasi in statistici decat mult mai tarziu”, a adaugat Boethius.

Cancerul de piele este o alta forma a bolii care provoaca din ce in ce mai multe decese, potrivit raportului. Cresterea a fost de 20% la femei si de 40% la barbati din 1987.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentMasuri ale MSP pentru prevenirea imbolnavirii persoanelor afectate de inundatii
Articolul următorProfesori si medici propusi pentru titlul de „Fii ai Argesului”