Mai putin de jumatate dintre galateni si-au facut analizele gratuite

0
181

Doar 49% dintre galateni si-au facut analizele gratuite in cadrul Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei a declarat, duminica, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Galati (CJAS), Olimpia Buzia.

Aceasta a precizat ca in cele 12 luni de la demararea programului, la nivelul judetului Galati, au fost evaluate doar aproximativ 282.000 de persoane, dintr-un total de peste 690.000.

Peste 4.000 de galateni au aflat, in urma acestor analize, ca sufera de unele afectiuni grave de care nu au stiut pana acum, 28% dintre acestia confruntandu-se cu risc de diabet zaharat iar 7% cu boli cardio-vasculare.

Olimpia Buzia a mai spus ca au fost returnate la CJAS Galati aproape 85.000 de taloane pentru analizele gratuite, pentru ca foarte multi galateni fie si-au schimbat domiciliul in alt judet, fie au plecat in strainatate.

Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a fost prelungit pana la finalul acestui an pentru a acoperi un procent cat mai mare din populatie.

Olimpia Buzia a mai precizat ca exista posibilitatea ca acest program sa fie extins pentru urmatorii cinci ani, astfel incat in fiecare an sa fie evaluati aproximativ 20% dintre romani.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentMasuri ale MSP pentru prevenirea imbolnavirii persoanelor afectate de inundatii
Articolul următorProfesori si medici propusi pentru titlul de „Fii ai Argesului”