Bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C

0
57

in zilele de 16 si 17 octombrie, in Piata Unirii si Piata Obor, bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C, se arata intr-un comunicat de presa primit pe adresa redactiei Sanatatea TV. Testarea se face intre orele 9.00 si 17.00, pe o mostra de saliva, iar rezultatele sunt disponibile in 20 de minute.

Testul este facut de catre medici voluntari si este parte a campaniei HEPATITA C. TESTEAZĂ-TE ACUM! TESTEAZĂ-TE AICI!, realizata de Societatea de Boli Infectioase si HIV/SIDA si Asociatia SOS Drepturile Pacientilor. Proiectul este realizat in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, cu sustinerea Ministerului Sanatatii.

Infectia cronica cu virusul hepatitei C (VHC) reprezinta o problema majora la nivel global. Potrivit datelor existente, peste 70 de milioane de oameni din lumea intreaga sufera de aceasta boala.

in Romania, raspandirea infectiei este de aproximativ 3.3%, una dintre cele mai ridicate rate din Uniunea Europeana, se mai arata in comunicatul de presa.

Desi hepatita C poate fi tratata cu ajutorul tratamentelor antivirale, multe dintre persoanele infectate nu stiu ca sufera de aceasta afectiune, din cauza naturii asimptomatice a bolii, explica specialistii.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la nivel global, doar 20% din persoanele infectate stiu ca au aceasta afectiune si doar 10% din cei diagnosticati sunt sub tratament.

Articolul precedentO dieta bogata in Omega-6 poate reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2
Articolul următorAproximativ 280 de bucuresteni au facut testele pentru Hepatita C in aceasta dimineata