EASD desemneaza Romania sa gazduiasca in 2016 Intalnirea Anuala a Grupului de Studiu pe Neuropatie Diabetica

0
22

Romania va fi gazda celei de-a 26-a intalniri Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice (NEURODIAB) al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

„Alegerea Romaniei ca si gazda a intalnirii Anuale a NEURODIAB din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului inseamna o recunoastere internationala a activitatilor desfasurate de catre Societatea de Neuropatie Diabetica, activitati stiintifice dedicate profesionistilor din aceasta sfera. Fiind o societate relativ tanara, suntem si mai onorati si, in acelasi timp, motivati si responsabilizati sa continuam demersurile noastre pentru constientizarea problematicii neuropatiei diabetice in randul profesionistilor, al publicului larg, precum si in randul autoritatilor din Romania”, a declarat in exclusivitate pentru SanatateaTV.ro si ComunicateMedicale.ro dr. Norina Gavan, la scurt timp dupa anuntarea tarii-gazda a intalniri Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice – EASD 2016.

Ecoul alegerii Romaniei ca si gazda a intalnirii Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice (NEURODIAB) al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) a fost unul imediat.

Ad in title

Prof. univ. dr. Maria Mota, Membru in Consiliul de Conducere al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului, incepand cu septembrie 2015 si fost presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a declarat pentru SanatateaTV.ro si ComunicateMedicale.ro ca desfasurarea unui eveniment de asemenea anvergura si renume international este extrem de important nu doar pentru domeniul neuropatiei diabetice din Romania, ci pentru intreaga diabetologie romaneasca.

intalnirile anuale ale Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul EASD sunt considerate cele mai importante evenimente anuale din sfera neuropatiei diabetice.

Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului isi propune dezvoltarea cunostintelor in tot ceea ce inseamna neuropatia diabetica, promovand o colaborare sutinuta intre diabetologi si alti specialistii din domenii conexe: neurologie, nefrologie, cardiologie, chirurgie, medicina de familie, medicina interna, endocrinologie. in acest scop, grupul incurajeaza derularea de cercetari si studii clinice.

Organizatorul local al evenimentului stiintific va fi Societatea de Neuropatie Diabetica, in timp ce coordonatorii locali vor fi Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Veresiu, Presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica si Dr. Norina Gavan, Membru al Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului si secretar general al Societatii de Neuropatie Diabetica.

Managementul logistic al evenimentului va fi asigurat de catre Sanatatea Press Group.

Articolul precedentMinistrul Sanatatii: Pregatim o evaluare foarte serioasa din punct de vedere medical a eventualilor refugiati
Articolul următorOMS: Alaptarea in primii 2 ani de viata reduce riscul obezitatii si al bolilor netransmisibile