Vasile Cepoi, desemnat la conducerea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate

0
176

Vasile Cepoi a fost numit presedinte al Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) de catre Premierul Victor Ponta, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial. in aceasta pozitie, fostul ministru al sanatatii va avea un mandat de cinci ani, avand rang de secretar de stat.

Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate a fost infiintata recent prin reorganizarea Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS).

Spre deosebire de CoNAS, ANMCS se va ocupa de implementarea managementului calitatii pentru acreditare, nu doar in spitale, ci in toate unitatile sanitare din tara noastra.

„Nu poti avea calitate intr-un singur segment al unui sistem, daca nu implementezi un management al calitatii in toate segmentele acestuia”, a declarat Vasile Cepoi pentru SanatateaTV.ro dupa ce a fost numit in functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate.

Astfel, noua institutie se va ocupa de evaluarea si acreditarea oricaror entitati „cu sau fara personalitate juridica al caror obiect de activitate il constituie acordarea asistentei medicale, la orice nivel al acesteia: asistenta medicala primara/medicina de familie, asistenta medicala ambulatorie, asistenta medicala spitaliceasca, indiferent de forma de proprietate”, conform Hotararii care reglementeaza atributiile si modul de organizare al Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate.

Articolul precedentMinistrul Sanatatii: Pregatim o evaluare foarte serioasa din punct de vedere medical a eventualilor refugiati
Articolul următorOMS: Alaptarea in primii 2 ani de viata reduce riscul obezitatii si al bolilor netransmisibile