EXCLUSIV: Reprezentant roman in Grupul de Studiu pe Neuropatie Diabetica al EASD – NEURODIAB

0
267

Dr. Norina Gavan, secretarul general al Societatii de Neuropatie Diabetica a fost aleasa astazi in Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice (NEURODIAB), din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

Nominalizarea Dr. Norina Gavan a fost facuta cu ocazia celei de-a 25-a intalniri Anuale a NEURODIAB -EASD, care se desfasoara zilele acestea la Elsinore in Danemarca.

„Sunt extrem de onorata si mandra de alegerea mea in Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului. Din postura de reprezentant al Romaniei in aceasta structura importanta a EASD sunt convinsa ca voi reusi sa deschid noi perspective in managementul neuropatiei diabetice in Romania. Cu siguranta, experienta internationala din cadrul grupului de studiu va contribui semnificativ la ceea ce isi propune Societatea de Neuropatie Diabetica pentru profesionistii romani implicati in aceasta arie medicala si anume, extinderea continua a nivelului de cunostinte medicale in domeniul neuropatiei diabetice”, a declarat in exclusivitate pentru SanatateaTV.ro si ComunicateMedicale.ro Dr. Norina Gavan imediat dupa alegerea ca membru al Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al EASD.

Dr. Norina Gavan este unul dintre fondatorii Societatii de Neuropatie Diabetica, a carei baze au fost puse in anul 2012. in acelasi timp, Dr. Gavan este si presedintele Asociatiei de Podiatrie, organizatie lansata anul acesta, in aprilie si care isi propune dezvoltarea podiatriei in Romania.

in mai 2015, Dr. Norina Gavan a fost nominalizata ca membru in Grupul International de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federatiei Internationale de Diabet (IDF) pentru dezvoltarea si implementarea in Romania a programului de ingrijre a piciorului diabetic, destinat asistentilor medicali.

Articolul precedentMinistrul Sanatatii: Pregatim o evaluare foarte serioasa din punct de vedere medical a eventualilor refugiati
Articolul următorOMS: Alaptarea in primii 2 ani de viata reduce riscul obezitatii si al bolilor netransmisibile