Branza topita ar putea fi scoasa din programul „Corn si lapte”

0
189

Consiliul Judetean (CJ) Bistrita-Nasaud ia in calcul scoaterea branzei topite de pe lista alimentelor echivalente, permise prin programul guvernamental „Corn si lapte” din scoli, avand in vedere ca acest produs contine aditivi alimentari.

Masura vine ca urmare a sesizarii facute de inspectorul sef adjunct al Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) Bistrita-Nasaud, Lorica Şut, care a atras atentia ca branza topita contine saruri de topire, care sunt aditivi alimentari, in conditiile in care autoritatile centrale doresc sa elimine produsele nesanatoase din scoli.

Potrivit acesteia, OPC are mari rezerve in privinta branzei topite, ca produs echivalent laptelui ce se ofera prescolarilor si elevilor din ciclurile primare si gimnaziale, sugerand ca aceasta sa fie inlocuita cu alte produse, mai sanatoase.

„in contract, se poate stipula ca furnizorii sa nu ofere branza sarata si biscuiti dulci. La fel, se poate stipula si luarea in consideratie a notificarii OPC, care este corecta, dar care, nefiind legala, poate fi ignorata. Pana la urma, trebuie perfectat un cadru legal. Trebuie mai multa rigoare si mai multa seriozitate in intocmirea contractelor”, a declarat presedintele CJ, Liviu Rusu.

Licitatiile organizate de CJ Bistrita-Nasaud pentru programul „Corn si lapte” vor avea loc in 25 august, pentru produsele lactate, si in 2 septembrie, pentru produsele de panificatie. Pana la aceasta data, caietele de sarcini au fost cumparate de doua firme de lactate si 11 firme din domeniul panificatiei.

Castigatorii licitatiei vor asigura zilnic laptele si cornul pentru aproape 39.000 de elevi si prescolari din Bistrita-Nasaud, ei avand dreptul ca o treime din aceste produse sa fie inlocuitori ai produselor de baza, cum ar fi iaurtul, branza topita sau biscuitii.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentO banca digitala europeana cu toate datele privind starea sanatatii a milioane de cetateni
Articolul următorVaccinul impotriva cancerului de col uterin, introdus la fetele de clasa a patra