Medici straini, interesati sa lucreze la IBCvT Targu Mures

0
303

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din IBCvT Targu Mures, dr. Radu Deac, a declarat intr-o conferinta de presa, ca exista patru oferte de medici din strainatate, care au solicitat sa studieze conditiile de aici, in eventualitatea de a putea lucra in Romania, la Targu Mures.

„Unora nu le-am raspuns inca fiind perioada concediilor. Le vom raspunde foarte curand si vor veni. Unii sunt matruri, altii sunt mai tineri, deci exista si reversul a ceea ce se intampla. Este important sa avem o politica de cadre serioasa, sa ne bazam, in primul rand, pe cei tineri, sa le cream conditii sa invete si carora sa le asiguram cariera, pentru a avea certitudinea ca se pot dezvolta, pot lucra in conditii admirabile isi pot practica meseria si pot avea un viitor”, a aratat dr. Deac.

Acesta a spus ca IBCvT este un loc de munca extrem de dificil si a recunoscut ca intr-adevar exista o fluctuatie de cadre.
„Important este sa ii tratam pe cei care ii avem cum trebuie, sa le asiguram conditii de munca, conditii materiale. MSP face eforturi ca personalul medico-sanitar sa aiba veniturile pe care le merita pentru responsabilitatea activitatii. Banuiesc ca in tarile din vestul Europei sunt foarte multe centre si au reusit sa opereze un numar mare de pacienti. La noi, inca este un volum enorm de munca in fata si probabil ca sunt tentati de aceasta oferta”, a sustinut dr. Radu Deac.

Dr. Horatiu Suciu, seful sectiei clinice de chirurgie cardiaca si a vaselor mari-copii din cadrul IBCvT Targu Mures, a aratat, la randul sau, ca, pentru orice medic, roman sau strain, numarul de interventii chirurgicale este o carte de vizita pentru a pleca in Occident si ca probabil acesta este motivul pentru care medicii straini doresc sa vina in Romania.

„Daca mergi inapoi cu 300 de operatii este o carte de vizita pentru oricine, pentru ca in strainatate exista numeroase centre, iar ei au reusit sa ajunga la un anumit nivel si opereaza cazuri din strainatate. Fiecare nou nascut care ajunge la ei, fiecare caz, il rezolva la timp. Este o cerere, este o bataie pe pacienti, iar la noi este exact invers”, a subliniat dr. Suciu.

Acesta a precizat ca, pana in prezent, exista patru asistente de terapie intensiva care si-au exprimat intentia de a pleca in strainatate, dar ca acest lucru nu ii demobilizeaza pe cei ramasi, numarul de interventii din cadrul clinicii sale urmand sa ajunga la 300 in acest an.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentO banca digitala europeana cu toate datele privind starea sanatatii a milioane de cetateni
Articolul următorVaccinul impotriva cancerului de col uterin, introdus la fetele de clasa a patra