BNS: Fără grevă, „legea privind creșterile salariale urmează să fie promulgată de către președinte”

0
1224
foto: BNS
Blocul Național Sindical precizează, legat de o posibilă grevă la Casele de Asigurări de Sănătate, „informație transmisă de unele organe mass-media”, că aceasta este falsă:
În urma protestului generalizat demarat de Federația Caselor de Asigurări de Sănătate din România, la începutul lunii noiembrie a acestui an, la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, menționăm că a fost adoptată de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, Legea nr. 172/ 2023 care prevede măsuri privind creșterea drepturilor salariale ale personalului din sistemul de asigurări sociale de sănătate.
Legea urmează să fie promulgată în perioada următoare de către președintele României, Klaus Iohannis. Imediat ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial al României, aceasta va produce efecte, respectiv majorarea salariilor angajaților din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Pentru alte detalii, vă recomandăm să vă adresați Administrației Prezidențiale” – precizează reprezentanții sindicali într-o informare pe o platformă online.
Articolul precedentMinistrul Sănătății: „Ne regăsim într-un moment în care putem să facem un diagnostic corect pentru pacienţii de tuberculoză”
Articolul următorIași: Prima Conferinţă a Colegiului Dieteticienilor din România