Blocul operator al Sectiei Clinice Oftalmologie din cadrul Spitalului Militar va fi inaugurat pe 26 februarie 2015

0
295

Blocul operator al Sectiei Clinice Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central a€œDr. Carol Davila” (SUUMC) va fi inaugurat in data de 26 februarie 2015, potrivit unui comunicat de presa remis catre www.sanatateatv.ro.

Blocul operator se doreste a fi un sistem integrat capabil sa asigure, la standarde de calitate, intreaga paleta de interventii din sfera patologiei oculare, de la transplantul de cornee, la corectia viciilor de refractie.

Proiectul, finantat integral, de catre Ministerul Apararii Nationale, a avut ca obiectiv dezvoltarea celor doua centre de referinta din cadrul SUUMC, respectiv cel de transplant de cornee si cel de excelenta in glaucom, investindu-se intr-o infrastructura medicala capabila sa asigure atat ingrijiri de inalta specialitate si performanta, care sa respecte toate standardele europene din domeniul calitatii, sigurantei si securitatii actului medical, cat si elaborarea de strategii de prevenire, bazate pe o intensa activitate de cercetare-dezvoltare in domeniul afectiunilor oftalmologice.

Acest demers este subsumat dezideratului SUUMC de a-si indeplini, la nivel regional, misiunea de acordare a asistentei medicale cu grad de complexitate foarte inalt atat pentru personalul Ministerului Apararii Nationale, cadrele militare in rezerva si retragere, veteranii de razboi si membrii familiilor acestora, cat si pentru populatia civila.

Mai multe detalii despre acest subiect gasiti pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: Preturile la medicamentele de uz uman trebuie actualizate pana pe 10 martie 2015
Articolul următorCe stim despre neuropatia diabetica? – eveniment educativ destinat persoanelor cu diabet zaharat din Timisoara