Prof. Michael Brainin a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca

0
47

Prof. dr. Michael Brainin a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina si Farmacie a€œIuliu Hatieganu” Cluj-Napoca. Acordarea titlului a avut loc in data de 18 februarie 2015, in cadrul unei ceremonii organizate de UMF Cluj, laudatio fiind prezentat de prof. univ. dr. Dafin Fior Muresanu, presedintele Societatii de Neurologie din Romania.

Prof. dr. Brainin este fondator si fost presedinte al European Stroke Organisation (ESO), precum si membru al board-ului executiv al World Stroke Organisation. Ca presedinte al Comitetului Educational al World Stroke Organisation a coordonat programele de educare in mai multe regiuni din lume, cum ar fi China, Vietnam sau Africa de Sud. De asemenea, a efectuat si a condus numeroase studii referitoare la procesul de recuperare dupa accidente vasculare cerebrale si a publicat peste 150 de articole stiintifice. Totodata este redactor sef al World Stroke Academy si editor asociat al European Journal of Neurology.

Prof. dr. Michael Brainin a participat in calitate de lector si la Seminariile Departamentului de Neurostiinte al Universitatii de Medicina si Farmacie a€œIuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, sustinand o lucrare despre legatura dintre diabetul zaharat si accidentul vascular cerebral.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: Preturile la medicamentele de uz uman trebuie actualizate pana pe 10 martie 2015
Articolul următorCe stim despre neuropatia diabetica? – eveniment educativ destinat persoanelor cu diabet zaharat din Timisoara