Beneficiile renuntarii la alcool timp de o luna conving numerosi francezi

0
298

Numerosi francezi si-au declarat intentia, pe retelele de socializare, sa renunte in luna ianuarie la consumul de alcool.

”Știm ca renuntarea la alcool are beneficii pentru somn, capacitatea de concentrare si silueta. Efectele se resimt rapid, ceea ce este motivant”, potrivit prof. dr. Amine Benyamina, psihiatru la spitalul Paul-Brousse din Villejuif.

Iar daca renuntarea la alcool timp de o luna este dificila, poate ar fi bine sa consultati un medic care sa ca ajute, a mai spus el.

Alcoolul este responsabil de 41.000 de decese anual in Franta si este a doua cauza de decese evitabile in tara dupa tutun.

 

Campania ”Ianuarie fara alcool”

 

”Ianuarie fara alcool”, o campanie nascuta in 2013 in Marea Britanie, se extinde si in Franta, unde 30 de ONG-uri s-a alaturat demersului.

”Suntem fericiti sa vedem ca incepe sa capete adepti! Oamenii se alatura miscarii, constientizeaza importanta de a-si pune intrebari in legatura cu consumul de alcool”, a spus el.

insa demersul este departe de a fi simplu, iar psihiatrul, specializat in dependente, subliniaza sa presiunea sociala poate fi descurajant. in aceste conditii, este importanta gasirea unei comunitati de sustinere.

 

”Nu va descurajati, chiar daca nu respectati toata luna. Obiectivul este sa puneti sub semnul intrebarii consumul de alcool, sa masurati locul pe care il ocupa in viata voastra”, le-a transmis psihiatrul celor care vor sa nu consume alcool in ianuarie.

Articolul precedentINTERVIU Poluarea cu plastic are efecte nocive asupra sanatatii
Articolul următorCe este fibroza pulmonara idiopaticasi cum se diagnosticheaza ea?