Bazac, intampinat cu paine uscata si coji de cartofi, in semn de protest!

0
174

Ministrul Sanatatii Ion Bazac a fost intampinat cu paine uscata si coji de cartofi de catre asistentii medicali din scolile iesene. Acestia au protestat pentru a-i atrage atentia ca nu si-a primit salariile pe luna decembrie, informeaza RealitateaTV.

La protest au participat aproape 100 de asistenti medicali de medicina scolara si comunitara. Cadrele medicale l-au asteptat pe ministrul Bazac timp de o ora in fata Prefecturii, manifestandu-si nemultumirea fata de neplata salariilor.

Ministrul Sanatatii a discutat in cele din urma cu protestarii, asigurandu-i ca isi vor primi salariile incepand de luni. „imi pare rau ca predecesorul meu s-a grabit sa faca acest transfer. Am aflat de acea ordonanta, iar ieri (joi, n.r.), in sedinta de Guvern, am abrogat-o. Salariile dvs. au trecut din nou la stat, noua ordonanta intrand in vigoare astazi. De luni, va veti primi salariile”, le-a explicat Bazac manifestantilor.

Autoritatile hotarasera ca incepand cu luna ianuarie a anului 2009, plata salariilor pentru asistentii medicali comunitari, personalul medico-sanitar incadrat in unitatile de invatamant si mediatorii sanitari rromi sa se faca de catre autoritatile locale. Structurile care ar fi trebuit sa preia aceste atributii nu au fost insa organizate, plata salariilor fiind amanata.

Conform unei ordonante adoptate in sedinta de ieri a Executivului, plata drepturilor salariale pentru categoriile amintite va continua sa fie asigurata din fonduri de la bugetul de stat si din venituri proprii ale Ministerului Sanatatii.

Articolul precedentFarmaciile din Cluj au ramas fara insulina
Articolul următorColegiul Medicilor contesta la Curtea Constitutionala ordonanta privind blocarea posturilor publice