Bazac il acuza pe Nicolaescu!

0
146

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a solicitat un audit al Bancii Mondiale pentru a fi verificat modul in care au fost cheltuti banii pentru Programul de Evaluare a Sanatatii Populatiei. Cel care a anuntat acest lucru a fost secretarul de stat Cristian Irimie, informeaza RealitateaTV.

Cristian Irimie spune ca motivul pentru care Bazac a solicitat auditul a fost descoperirea unor nereguli financiare in program. Mai exact, ministrul considera ca fondurile au fost risipite pentru lucruri care nu s-au realizat. „Numarul de analize decontate era mai mare decat kiturile de analize existente”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Ion Bazac a adus o serie de critici fostului ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Printre acestea se numara si modul de desfasurare a campaniei de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. Bazac sustine ca initiativa a fost una in pas de defilare, dupa principiul „veniti sa va vaccinati”. Esecul campaniei a fost provocat de proasta informare a publicului, spune acesta.

a€œAcest program a fost ca un cadou oferit pe intuneric de catre un necunoscut. Cati l-ar lua? Acum trebuie sa aprindem lumina si sa desfacem pachetul, ca oamenii sa vada ca e un lucru bun, oferit cu intentii bune”, a declarat ministrul Sanatatii cu privire la programul de vaccinare impotriva cancerului de col uterin.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentFarmaciile din Cluj au ramas fara medicamente pentru cancer si diabet!
Articolul următorNou-nascut mutilat de catre medicul ginecolog!