Tratamentul modern pentru cancer, inaccesibil in unele tari europene!

0
329

Metodele moderne de tratament a cancerului, sunt inaccesibile bolnavilor de cancer din unele tari din Europa.

Piata medicamentelor pentru cancer inregistreaza cea mai rapida crestere, insa accesul la folosirea medicamentelor, pentru cancer, scumpe este mai dificila in unele tari europene, unde sistemul de sanatate, sustinut din bugetul de stat, trebuie sa faca fata unor costuri din ce in ce mai mari.

Doi medici de la Institutul Karolinska din Suedia au efectuat un studiu in care au analizat rata de acces la metodele moderne de tratament pentru cancer, a populatiei din diferite tari europene. Studiul celor doi medici demonstreaza ca exista diferente mari ale ratelor de supravietuire in diferitele tari europene, in functie de accesul la cele mai moderne si scumpe metode de tratament a cancerului. Astfel, in Suedia, rata de supravietuire pentru persoanele diagnosticate cu o forma de cancer este de 60,3% la barbati si 61,7% si la femei, fata de Cehia, unde rata este de 37% la barbati si 49,3% la femei.

Studiul suedez mai arata ca tarile cu cel mai eficient acces la metodele moderne de tratament pentru cancer sunt Austria, Franta si Suedia, in timp ce Polonia, Cehia si Marea Britanie raman mult in urma la acest capitol.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentFarmaciile din Cluj au ramas fara medicamente pentru cancer si diabet!
Articolul următorNou-nascut mutilat de catre medicul ginecolog!