Bauturile energizante nu sunt recomandate pe caldura – sustin specialistii

0
205

Bauturile energizante nu sunt recomandate, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Acesta sustine ca nu este recomandat sa se consume astfel de bauturi pentru ca „toate bauturile energizante au cofeina mai multa si sunt pe baza de taurina (un aminoacid de substanta sintetica – n.r.)”. El a mentionat ca bauturile energizante nu sunt recomandate in nici un caz copiilor, persoanelor cu afectiuni neurologice sau cu probleme cardiovasculare.
Prof. Mencinicopschi spune ca asemenea bauturi nu sunt recomandate nici studentilor inainte de examene pentru ca randamentul nu creste, tinerii nu au niciun beneficiu, mai mult sunt epuizati.

Specialistul a evidentiat ca in cazul in care bauturile energizante se asociaza cu alcool sau cu tigari efectele sunt devastatoare. in plus, acestea nu sunt recomandate in perioadele de canicula pentru ca au zahar mult si acesta scoate apa din celule.
Prof. dr. Mencinicopschi a facut referire la faptul ca producatorii fac specificatia ca nu este recomandata copiilor si sa nu se consume cu alcool.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentNoua lista cu medicamente compensate si gratuite
Articolul următorAntiinflmatoarele – steroidiene si nonsteroidiene