Echipamente medicale la Deva, donate de Guvernul japonez

0
287

Guvernul japonez a donat Spitalului Judetean de Urgenta Deva echipamente medicale, in valoare de 57.800 de euro, ceremonia organizata pentru darea in folosinta a acestora desfasurandu-se la Deva, in prezenta ambasadorului Japoniei in Romania, Kanji Tsushima.
Aparatura medicala va fi folosita in sectia de ortopedie a spitalului si consta intr-un artroscop, un aspirator de sange din plaga si un electrocauter care vor fi utilizate in interventiile chirurgicale ce vor fi efectuate de specialistii unitatii medicale.

„Noi am fost ajutati de foarte multi oameni si tari, dupa razboi, cand Japonia era devastata si se lupta pentru supravietuire. Din anii ’60 am decis sa oferim inapoi acest sprijin celor care ne-au ajutat. Bucuria noastra este foarte mare atunci cand primim multumiri din partea celor pe care-i ajutam”, a declarat ambasadorul Kanji Tsushima.
Echipamentele medicale sunt deosebit de utile spitalului judetean, contribuind la scaderea timpului de spitalizare si la reducerea perioadei de reinsertie sociala a pacientilor.

„Chirurgia articulara moderna nu mai poate fi conceputa fara artroscopie. Este o metoda de interventie chirurgicala moderna, care scurteaza durata de spitalizare si de reintegrare in societate a pacientilor nostri. Este o donatie foarte importanta si deosebit de utila pentru spitalul nostru”, spunea dr. Ioan Branda, seful sectiei de ortopedie a spitalului judetean.
Sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta Deva este una dintre cele mai mari din judetul Hunedoara, anual aici fiind tratate aproximativ 1.000 de persoane, dintre care 70% necesita si interventii chirurgicale.
Donatia Guvernului japonez se inscrie in programul de asistenta financiara nerambursabila „Grant Assistance for Grassroots/Human Security Projects”. in cadrul acestui program, Japonia a mai oferit donatii in scop medical sau educational pentru 20 de localitati din tara.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentNoua lista cu medicamente compensate si gratuite
Articolul următorAntiinflmatoarele – steroidiene si nonsteroidiene